Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekty nieoficjalne/porzucone

themce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam kilka prac z którymi nie chce się utożsamiać, zrobiłem je wykorzystując różne poradniki itd.

Zakładam ten temat, żeby każdy mógł się podzielić swoimi nieudanymi albo porzuconymi projektami.

Chciałbym, żeby ten temat stał się czymś w rodzaju poradnią bez oceniania prac i utożsamiania ich z właścicielami.

Mam na myśli, żeby prac nie oceniać w żaden sposób, tylko ewentualnie zapytać jak coś zostało stworzone.

Pomysł zrzynam z jakiegoś tam innego forum, ale temat był o szkicach, rysunku etc. a nasz będzie o 3D :)

Wrzucam kilka projektów, których nie skończyłem lub zrobiłem wykonując poradniki itd.

PZygukJ.png

jTsxUzt.png

2VB5J15.png

jPMXsms.png

RLLSdR2.png

Opublikowano

Za twoją zgodą można by było wykorzystać renderki ? :3

Bardzo ładnie się prezentują.

Akurat z tych projektów może każdy w sumie korzystać, nie czuje do nich jakiegoś przywiązania :)

Opublikowano

Akurat z tych projektów może każdy w sumie korzystać, nie czuje do nich jakiegoś przywiązania :)

Resztę wykonujesz odpłatnie czy wolontariat, hahaha?

Myślałeś nad grafiką wektorową?

Opublikowano

Resztę wykonujesz odpłatnie czy wolontariat, hahaha?

Myślałeś nad grafiką wektorową?

Moje inne projekty traktuje jako swoją własność i nie chciałbym, żeby ktoś z nich korzystał po prostu.

Z grafiką wektorową mam bardzo małą styczność, tylko w szkole pracujemy w corelu i tworzymy logo, nic poza tym.

Szczerze myślałem o tym, ale ciężko mi się zabrać do czegokolwiek :)

Opublikowano

Moje inne projekty traktuje jako swoją własność i nie chciałbym, żeby ktoś z nich korzystał po prostu.

Z grafiką wektorową mam bardzo małą styczność, tylko w szkole pracujemy w corelu i tworzymy logo, nic poza tym.

Szczerze myślałem o tym, ale ciężko mi się zabrać do czegokolwiek :)

Osobiscie uważam, że nie musisz brać się za vector (no chyba, że bardzo chcesz). Warto szlifowac Twoje umiejętności 3D+ dorzucić do tego animacje. Grafików 2D jest masa. Takich, ktorzy zajmuja się 3D+animacją i laczą ze soba te dwie techniki jest garstka.

Warto to wykorzystać, zwłaszcza teraz, gdzie 3D jest coraz bardziej rozpowszechnione i poszukiwane :)

(Ja np jakiś czas temu dostałam zlecenie, na zamienienie pewnego loga na 3D i zaprojektowanie traileru/wizytówki/prezentacji firmy. Takie ''bajery'' reklamowe sa coraz bardziej popularne :) ).

igNMhIy.png

Opublikowano

@Kagura

Ciężko mi złapać motywacje do samodzielnej nauki tworzenia projektów 3d. Większość narzędzi mnie trochę przerasta i ciężko mi się zabrać do na przykład modelowania.

W cinema4d zacząłem pracować jakieś 2 tygodnie temu. Do tworzenia moich prac używam tylko kilku opcji i narzędzi, bo reszty nie rozumiem lub nie potrafię się tym posługiwać.

Nie mam pieniędzy, żeby wykupić jakieś kursy z jakiegokolwiek programu do tworzenia 3d. Ogólnie jestem zainteresowany zbrushem, bo jestem pod mega wrażeniem co da się tworzyć w tym środowisku. Mój angielski też nie jest perfekcyjny i ciężko mi zrozumieć wiele poradników odnośnie jakiegoś programu.

Z tego co do tej pory obejrzałem to polega na tym, że wiem co kliknąć, żeby coś powstało, ale żeby to połączyć z czymś innym to już jest biedniej :)

Ale zastanowię się na pewno nad animacją i poczytam trochę o motion designie, może coś by z tego wyszło.

Dzięki za wiadomość, doceniam  :)

btw. chciałem, żeby w tym temacie każdy wrzucał swoje porzucone projekty itp. a nie żeby rozpoczęła się dyskusja i ocena moich prac haha

w sumie to nie ważne, fajnie, że powstała jakakolwiek dyskusja na ten temat, im więcej tym lepiej :D

Opublikowano

@Kagura

Ciężko mi złapać motywacje do samodzielnej nauki tworzenia projektów 3d. Większość narzędzi mnie trochę przerasta i ciężko mi się zabrać do na przykład modelowania.

W cinema4d zacząłem pracować jakieś 2 tygodnie temu. Do tworzenia moich prac używam tylko kilku opcji i narzędzi, bo reszty nie rozumiem lub nie potrafię się tym posługiwać.

Nie mam pieniędzy, żeby wykupić jakieś kursy z jakiegokolwiek programu do tworzenia 3d. Ogólnie jestem zainteresowany zbrushem, bo jestem pod mega wrażeniem co da się tworzyć w tym środowisku. Mój angielski też nie jest perfekcyjny i ciężko mi zrozumieć wiele poradników odnośnie jakiegoś programu.

Z tego co do tej pory obejrzałem to polega na tym, że wiem co kliknąć, żeby coś powstało, ale żeby to połączyć z czymś innym to już jest biedniej :)

Ale zastanowię się na pewno nad animacją i poczytam trochę o motion designie, może coś by z tego wyszło.

Dzięki za wiadomość, doceniam  :)

btw. chciałem, żeby w tym temacie każdy wrzucał swoje porzucone projekty itp. a nie żeby rozpoczęła się dyskusja i ocena moich prac haha

w sumie to nie ważne, fajnie, że powstała jakakolwiek dyskusja na ten temat, im więcej tym lepiej :D

Jak na dwa tygodnie z tym programem to robisz prace naprawde na dobrym poziomie. Polecam Ci serie poradników na kanale: https://www.youtube.com/channel/UCl14dITOfjFVRm4bUDLY5mA

Ja sam wyniosłem z nich bardzo dużo. Problemem może być angielski, ale znajdziesz moje poradniki w dziale, bazowałem na jego filmach ;-)

Za niedługo wrzuce tu parę moich prac porzuconych xD

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fajne, fajne.
Można z nich zrobić coś ciekawego.

Miło, że udostępniłeś. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...